JAK A CO ODPOVĚDĚT NA ZVÍDAVÉ A NE VŽDY ÚPLNĚ PŘÍJEMNÉ OTÁZKY_2

Co s tím, když zazní otázka, kolik je Vám let?


Někdo se věkem rád pochlubí, jiní zůstanou jako opaření, protože se cítí na dvacet, zatímco v občance se píše o nějaké to desetiletí víc. Co tedy s tím? Všichni přece víme, že čas je relativní! Mějte to prosím na paměti, a tak pokud nejste zrovna sestřička v ambulanci, pro niž je tato informace nezbytná, nebo nepotřebujete prodat Váš produkt šitý určité věkové kategorii na míru, třeba obroučky na brýle se slevou 50 % pro lidi, kterým je přesně padesát, neptejte se nikdy na věk a odpovědi na tuto otázku se pak globálně všichni vyhneme a máme vyhráno. Vždyť i věk je relativní!


Co když někomu z Vašeho okolí nedá spát, za kolik jste si koupili Váš nový, vysněný dům?

Otázka na peníze? Na ty se přece neptáme. Jenže když zazní, co na ni odpovědět? Tak třeba: „Zaplatil jsem běžnou tržní hodnotu, jakou mají domy v sousedství.“ Nebo: „Když jsem prošel dveřmi toho domu, cítil jsem se jako doma, věděl jsem, že je to můj nový domov.“ A pak rychle změňte téma. Dáte tím dostatečně najevo, že jste diskuzi o ceně ukončili a nehodláte to dál probírat. Kdybyste se přece jen dostali do situace, že zvědavec ne a ne změnit téma, jděte na to vychytrale: „Já o tom mluvit moc nechci, ale pokud Vás to přesto zajímá, informace o kupní ceně jsou dnes přece veřejně dostupné.“


_ _ _


And what about the question How old are you?

Some people like to show off their age, others are taken unaware, because they feel like being twenty, while in their identity card are written some decades more. Well, how to deal with it? We all know that time is relative! Remember it, please, thus if you aren’t the surgery nurse, for whom such information is necessary or if you don’t need to sell your product tailored for a special age category, for example the spectacle frame with 50% discount for people who are just fifty, don’t ask about age and we will globally avoid this question and we will win. Age is also relative, after all!


What if somebody around you can’t sleep without knowing how much your new house of dreams cost?

A question about money? We are not asking about money, but if the question is pronounced, how to answer it?
For example, “I bought it at regular market value, the same like the houses in the neighbourhood.“ or “When I walked through the door of that house, I was feeling like at home, I knew it was my new home,“ and then change the subject quickly. You will show clearly enough that the discussion about the price is over and you are not going to talk about it anymore. If you find yourself in a situation when the curious person is not willing to change the subject, do it cunningly, “I don’t want to talk about it, but if you are still interested, the information on market value is available for the public, isn’t it?

Comments

Popular Posts